NYHET!

Vi har inngått samarbeid med kosmetisk sykepleier Catrine Nedregård Pedersen.
Hun er autorisert spesialist i botox og fillerinjeksjoner, og utfører kjemisk peeling samt medisinsk hudbehandling,

Catrine er utdannet sykepleier med spesialisering i diabetesbehandling fra Universitetet i Nordland. Hun er autorisert spesialist i kosmetiske injeksjonsbehandlinger ved Aesthetic Clinic i Oslo, og har en bred yrkeserfaring gjennom 14 år som sykepleier.

Hun er brennende engasjert i hud, helse og skjønnhet, og elsker å bruke sin kompetanse innen kosmetiske behandlinger. Hun har et godt estetisk syn, og er opptatt av at resultatet skal se naturlig ut. Målet er en en bedre og mer opplagt utgave av hver enkelt kunde. Hun tilbyr behandlinger som injeksjoner med botox og hyaluronsyrefiller, kjemisk peel og skreddersyr medisinsk hudpleie til hver enkelt kunde

Hun vil starter opp hos oss Lørdag 11.februar

Hva er Z-fill?
I menneskekroppen har hyaluronsyre som oppgave å støtte kollagenfibre og strukturproteiner og binde vannet, for å gjøre huden fast og smidig. Når man blir eldre mister man en del hyaluronsyre i huden, og resultatet er linjer og rynker. Når hyaluronsyre injiseres som en filler under huden, fyller det ut linjer og rynker, tilfører volum og fuktighet. Ofte vil en kombinasjon med botox og filler gi et meget godt resultat på for eksempel «sinnarynken». Det er lurt å starte behandlingen før de små rynkene utvikler seg til dype furer, såkalt forebyggende behandling.
Ved behandling med Z-fill blir hyaluronsyre injisert med svært tynne nåler inn i rynkene for å fylle de opp. Det settes bedøvelse i forkant, slik at selve behandlingen er smertefri. Eksempler på områder som behandles med filler er rynker mellom øynene (sinnarynken) og på siden av øynene (kråketær), dypere linjer fra nesen (nasolabiale linjer) og hudfold nedfor munnvikene (marionettelinjer). Fillere brukes også til å forstørre eller konturere lepper. Behandling med Z-fill gir umiddelbare resultater. Noe vil gå tilbake etter noen dager, da den lette hevelsen fra behandlingen forsvinner. En sjelden gang kan man få et blåmerke på det behandlede området.
Z-fill er produsert med en ikke-animalsk hyaluronsyre, og er derfor ikke allergifremkallende. Stoffet er satt sammen på en måte som gir et presist og stabilt resultat. Varigheten av behandlingen er 6-9 måneder, avhengig av hvilket område som er behandlet. Det brytes ned naturlig i kroppen litt etter litt. Områder med mye bevegelse har kortere varighet.

Hva er Botox, og hvordan virker det?
Botox er et nevrotoxin protein som stammer fra bakterien Clostridium Botulinum, og er et legemiddel som blokkerer overføringen av nerveimpulser til musklene og reduserer muskelkramper/spasmer.
I 1989 ble Botox for første gang prøvd ut til kosmetisk bruk på linjer og rynker.
Nerveendene våre frigjør et kjemisk stoff, acetylkolin, som overfører informasjon om sammentrekning til musklene. Botox blokkerer utskillelsen av acetylkolin, og dermed får ikke musklene trekke seg sammen. Denne effekten avhenger av hvor sterk muskelen i det behandlede området er. Vanligvis varer den i ca 3-4 måneder, til botoxen er brutt ned, og acetylkolin igjen kan utskilles. Ved gjentatte behandlinger kan virkningen bli noe lengre. Virkningen kommer ikke umiddelbart, men det optimale resultat sees etter 3-10 dager etter behandling.
Bivirkninger etter behandling med botox forekommer svært sjelden, og er milde, lokale og forbigående. Noen kan oppleve ømhet og rødhet rundt innstikkstedet, og i sjeldne tilfeller kan en forbigående svekkelse av nærliggende muskel oppstå. Fordi effekten av Botulinum toxin er forbigående, er også eventuelle bivirkninger forbigående.
Egnede områder til behandling med botox er » sinnarynken» mellom øynene, smilerynkene på utsiden av øynene eller de horisontale pannerynkene. Enkelte kan ha behov for kombinasjonsbehandling med botox og filler for å få et optimalt resultat. Oftest bruker man kombinasjonsbehandling på dype sinnarynker.
Botox injiseres med en svært tynn nål, så det er lite eller ingen ubehag ved behandling. Mange beskriver følelsen som et lite myggstikk. Behandlingen tar ca 5-15 minutter, avhengig av hvor mange områder som behandles. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandling. De første 3-4 timene bør man imidlertid ikke gni eller massere det behandlede området. Man bør unngå å trene 24 timer etter behandling.

Les Bodø NU’s artikkel om Catrine: Her!